"Cred ca problemele legate de modul de eficientizare a companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor si Ministerului Economiei vor fi o buna componenta a acestei scrisori", a declarat Tanasescu, citat de Mediafax.

Legat de eficientizarea companiilor monitorizate de fond, Tanasescu a spus ca nu este vorba "doar de restructurari de personal", ci de un tip de management prin care companiile sa aiba o activitate mai buna.

"Nu va fi un proces de o zi, de o saptamana sau o luna, ci un proces care se va derula pe ani de zile. In functie de componenta programului de eficientizare pe care companiile o vor prezenta se vor stabili tinte foarte bine determinate, care sa fie duse la indeplinire pe parcursul programului", a adaugat reprezentantul Romaniei la FMI.

Citeste si:

El a mai spus ca programul economic "apartine Guvernului, nu FMI", insa beneficiaza de asistenta atat din partea Fondului cat si a Comisiei Europene.

O misiune FMI - CE se afla la Bucuresti pentru a saptea evaluare a acordului stand-by, in care se analizeaza indeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 si sunt negociate conditiile privind un nou acord, de tip preventiv. Vizita se va incheia la 8 februarie.