Misiunea FMI, la final

Comitetul director al Fondului Monetar International va discuta la finele lunii martie cea de-a saptea evaluare a acordului stand-by si termenii viitorului acord de tip preventiv cu Romania, a declarat, astazi, seful misiunii de evaluare, Jeffrey Franks.

[UPDATE] Viitorul acord, de tip preventiv, al Comisiei Europene cu Romania va incepe la 1 mai

Acordul de tip prevetiv care va fi semnat de Romania cu Comisia Europeana ar putea intra in vigoare incepand cu 1 mai, a declarat astazi directorul de tara pentru Romania al Comisiei Europene, Istvan Szekely.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, duminica seara, ca noul acord cu FMI va fi pe doi ani si nu va implica finantare, fiind de tip preventiv, de precautie, seful statului mentionand ca Fondul si UE vor tine la dispozitia Romaniei banii.

De asemenea, el preciza ca noul acord cu FMI, BM si CE va fi de cinci milarde de euro, 3,6 miliarde urmand sa provina de la Fond, iar 1,4 miliarde, de la Comisia Europeana.

El a mai spus ca actualul acrod cu FMI, UE si BM s-a incheiat cu succes si ca s-au creat conditii pentru a se trece la o crestere economica durabila, desi unele masuri luate au fost extrem de dureroase pentru cea mai mare parte a populatiei.

O misiune FMI - CE se afla in Romania pentru a saptea evaluare a acordului stand-by, in care s-a analizat indeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 si s-au negociat conditiile privind un nou acord, de tip preventiv. Misiunea se incheie astazi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri