Hassad Food, fondul de investitii agricole al Autoritatii de Investitii din Qatar, este interesat sa dezvolte un parteneriat agricol larg cu Romania, cu implicarea Ministerului local al Agriculturii.

Declaratia ii apartine presedintelui Hassad Food, Nasser Mohammed Al Fuhaid Al Hajri.
Hassad Food este divizia infiintata de Autoritatea de Investitii din Qatar pentru a asigura securitatea alimentara a Qatarului si se afla in subordinea Primului-Ministru qatarez.

La randul sau, Raghavan Seetharaman, group chief executive officer al Doha Bank, si-a afirmat interesul de a extinde si intari prezenta institutiei financiare la Bucuresti, in functie de existenta unor proiecte concrete, pe care sa le dezvolte impreuna cu investitori romani.

Cu un birou de reprezentare deschis in urma cu trei ani la Bucuresti, Doha Bank este prima institutie financiara din Qatar prezenta pe piata locala.

“Qatarul se apropie evident si strategic de Europa de Sud-Est. Dovada deschiderea Qatar Airways si la Bucuresti si deschiderea reprezentantei Doha Bank. Interesul lor este mai mult decat manifest”, spune Bogdan Popovici, presedinte Forum Invest.

Secretarul General al Consiliului de Cooperare al Golfului - Abdulrahman Bin Hamad Al-Attiyah, Ahmed Rashed Al Haroon, Ministrul Comertului si Industriilor al statului Kuweit, Ministrul Comertului Exterior din Emiratele Arabe Unite-Sheikha Lubna bint Khalid bin Sultan Al Qasimi sunt cativa dintre oficialii din Golf care vor veni la Bucuresti, insotiti de delegatii de companii din statele pe care le reprezinta, pe 8-10 martie, cu ocazia forumului economic Consiliul de cooperare al Golfului si Romania-Bucuresti: Oportunitati de Afaceri in Europa de Sud-Est.

Statele Golfului si-au exprimat intentia de a identifica in Romania proiecte fezabile de investitii, la valori de minim 20 de milioane de dolari in sectoarele: agricultura, resurse naturale – petrol si gaze, petrochimie, infrastructura, banci & finante, IT&C, sanatate & industria farmaceutica, educatie si cercetare, cai ferate, retele de electricitate, IMM-uri. [Cititi si Kuweit, unul dintre cele mai bogate state ale lumii, interesat sa investeasca in Romania]


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Ce inseamna promovarea bursei pentru micii investitori din piata?