Indicatorul increderii populatiei si companiilor in economia romaneasca a continuat sa creasca in luna februarie, semnaland imbunatatirea perceptiei in special in sectorul serviciilor, al comertului cu amanuntul si in industrie, potrivit unui sondaj efectuat lunar de Comisia Europeana (CE), informeaza Mediafax.

Indicatorul CE al increderii in economia romaneasca a crescut de la 89,3 puncte in ianuarie la 93,8 puncte in februarie. In ultima luna a anului trecut, punctajul a fost de 87,6.

Cel mai dinamic avans a fost inregistrat de subindicele referitor la sectorul serviciilor, care a urcat de la -5,8 puncte la 4,9 puncte. Imbunatatiri ample au fost consemnate si de componentele privind comertul cu amanuntul (de la -8,5 puncte la -2,1 puncte) si industria (de la -3,1 puncte la 0,2 puncte).

Subindicele increderii populatiei a crescut de la -48,7 puncte la -46,3 puncte.

Singura componenta cu evolutie negativa a fost cea referitoare la sectorul constructiilor (in scadere de la -25,1 puncte in ianuarie la -25,3 puncte in februarie).

La nivelul Uniunii Europene (UE), indicatorul increderii in economie a urcat de la 105,8 puncte la 107,2 puncte. Avansul, considerat puternic de autorii studiului, a fost sustinut in principal de imbunatatirea perceptiei in sectorul serviciilor.

Increderea a crescut in majoritatea tarilor membre ale UE, mentioneaza CE. Dintre cele mai mari sapte state comunitare, Polonia si Marea Britanie au consemnat cele mai accentuate evolutii pozitive, iar Franta si Italia sunt singurele tari in care indicatorul a scazut.

Citeste si:

Economia isi recapata suflul. Populatia va simti cresterea abia peste cativa ani

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri