Conform unui sondaj tbi bank, 7 din 10 români își doresc un credit de nevoi personale fără să justifice modul în care vor folosi banii. Peste 60% vor o procedură de aplicare mai simplă și mai rapidă atunci când accesează o finanțare

În ultimul an, românii au avut nevoie de un acces mai ușor și mai rapid la finanțare și de mai mulți bani pentru nevoile personale sau pentru a-și achiziționa cele necesare unui stil de viață mai confortabil, dată fiind creșterea costurilor, iar creditele de nevoi personale par să se încadreze cel mai bine în planurile lor. Aproape 70% dintre români și-ar dori acest tip de împrumut, iar peste 60% vor un proces de aplicare mai simplu și mai rapid la accesarea finanțării, potrivit unui sondaj tbi bank realizat în rândul a 1.057 de respondenți din întreaga țară.

În plus, peste 44% dintre respondenți ar prefera mai puține documente solicitate de bancă la accesarea finanțării, un timp mai scurt de la depunerea cererii până la plata banilor - 30,56% și acces la bani fără a fi nevoie să justifice cheltuielile - 22,8%.

Întrebați despre suma maximă pe care și-ar dori să o acceseze cu un credit pentru cumpărături, aproape 63% dintre subiecți au răspuns că mai puțin de 10.000 de lei, iar peste 23% au spus că ar accesa o sumă cuprinsă între 10.000 și 30.000 de lei.

Întrebați care este principalul avantaj al ratelor fără dobândă, aproape 42% dintre respondenți au spus că aceasta ar atenua foarte mult efectul costului unui împrumut, peste 29% consideră că le-ar permite să aibă mai mulți bani pentru alte achiziții, iar 16,3% declară că i-ar ajuta să mențină același nivel de trai.
În ceea ce privește tipul de credit preferat, peste 52% aleg un împrumut mai mic, care poate fi rambursat în 4 rate cu 0% dobândă, iar aproape 33% doresc un împrumut mai mare, rambursat pe o perioadă mai lungă, cu 0% dobândă pentru primele 4 luni.

Sondajul tbi bank privind percepția românilor asupra finanțării a fost realizat la nivel național în perioada august-septembrie 2023 prin intermediul platformei iVox, pe un eșantion total de 1.057 de utilizatori de internet din România.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri