Ministrul Educației explică de ce a ales pragul de infectare de 6 la mia de locuitori drept indicator pentru închiderea școlilor dintr-o localitate. Sorin Cîmpeanu recunoaște că nu se aștepta vreodată ca acest prag critic să fie atins.

„Sunt foarte multe propuneri antagonice. Unii vor să se închidă şcolile odată cu atingerea pragului de 6 la mie, în timp ce alţii vor ca şcolile să rămână deschise şi după 6 la mie. Mai sunt şcoli în Bucureşti în care nu există cazuri. Aveam 3.300 de elevi infectaţi. O să vedem care este evoluţia.

Mie ca ministru al Educației nu îmi e clar cum s-a stabilit acest 6 la mie. Acum ne întrebăm cum am ales. Noi când ne-am gândit la acest prag, sincer nu credeam că vom atinge acest prag (...) Spuneam anterior, cred că la finalul verii, că, matematic vorbind, dacă se menține ritmul de creștere am putea ajunge să depășim acest 6 la mie abia la mijlocul lunii octombrie”, a spus Ministrul Educației, la Digi24.

Ar putea clasele fără cazuri de COVID să rămână deschise?

Totodată, Sorin Cîmpeanu a fost întrebat ce părere are despre propunerea DSP prin care solicită ca școlile fără niciun caz de coronavirus să nu fie închise la 6 la mie.

„Este propunerea DSP, nu o să va pot răspunde până nu mă consult. Dacă vineri, se va depăși pragul de 6 la mie în București, după regulile de acum, școlile intră în online, doar creșele și gradintele și clasele din învățământul special vor fi singurele care vor mai funcționa”, a mai explicat Ministrul Educației.

Cum se vor susține tezele în acest an școlar

Tezele din acest an nu s-au anulat, a mai precizat Ministrul Educației care spune că își dorește ca acestea să se păstreze în format fizic pentru a nu-și pierde relevanța.

„Tezele nu au fost anulate în acest an, chiar şi în această situaţie în care avem o creştere accentuată a ratei de infectare. Ne menţinem dorinţa de a avea şcolile cât mai aproape de normal, inclusiv din perspectiva tezelor. Dorim ca ele să fie susţinute. Dorim ca ele să fie relevante, dorim ca ele să fie susţinute cu prezenţă fizică pentru a fi relevante, pentru a nu mai avea acele rezultate complet deformate”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri