TenarisSilcotub a oferit în anul școlar 2021-2022, 260 de burse elevilor din șase licee tehnice din România. Sprijinul financiar oferit elevilor este parte din investițiilor realizate de companie de-a lungul anilor, incluzând dotarea cu laboratoare a liceelor tehnice partenere, programe de instruire pentru profesori și programe de consiliere vocațională și practică pentru elevi, cu implicarea specialiștilor companiei.

Cei 260 de elevi beneficiari ai programului Bursele TenarisSilcotub provind din județul Sălaj (colegiile tehnice ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău și “Iuliu Maniu” din Șimleu Silvaniei, alături de liceele tehnologice “Octavian Goga” din Jibou și „Mihai Viteazu” din Zalău), Călărași (Liceul Danubius) și Câmpina (Liceul Energetic). Fiecare elev a primit o bursă în valoare de 2.000 de lei, după un proces de selecție temeinic, proces în care au contat atât rezultatele școlare cât și competențele tinerilor liceeni.

„Programul de burse TenarisSilcotub, deja un program cu tradiție, validează prin procesul de selecție capacitatea elevilor de a rezolva probleme diferite față de cele cu care sunt obișnuiți la școală, cum sunt cele de logică, și stimulează un proces de autocunoaștere. Bursa TenarisSilcotub deschide orizonturi și expune la experiențe noi liceeni dornici să urmeze o carieră tehnică. Credem că expunerea la meserii tehnice și înțelegerea profesiilor actuale, poate duce pe viitor la creșterea atractivității sectoarelor industriale în rândul liceenilor,’’ a declarat Codruța Hodrea, Manager Relația cu Comunitatea, TenarisSilcotub.

Dacă prima ediție a programului, din anul școlar 2015-2016, a avut 162 de beneficiari din patru licee tehnice, în cea de-a șasea ediție, 260 de elevi din șase licee tehnice au primit bursele oferite de TenarisSilcotub. În acești șase ani, compania a susținut peste 1.100 de elevi de liceu, unii dintre ei alegând să devină angajați ai TenarisSilcotub.

„A fost o experiență foarte bună. Din banii de bursă mi-am cumpărat elemente didactice, scule specifice domeniului mecanic studiat în liceu. Dacă ai medie bună și ești pasionat de domeniu, poți să primești această bursă. Am învățat multe lucruri pe partea de comunicare, am avut parte de internship-uri, toate acestea mă vor ajuta cu siguranță pe viitor”, a spus Lorand Janos, elev la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian din Zalău și bursier TenarisSilcotub în ultimii doi ani.

Sursa foto: TenarisSilcotub

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri