Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat Ordinul prin care cresc sumele acordate tuturor celor care se implică în derularea examenelor şi a concursurilor naţionale 2023, în medie cu 30% faţă de anul 2022, informează Ministerul Educaţiei, citat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Ministerului, ordinul prevede creşterea sumelor şi pentru personalul implicat în comisiile pentru organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal, profesional şi dual pentru anul şcolar 2023 - 2024 şi în comisiile din cadrul examenelor de absolvire/certificare a calificării profesionale pentru învăţământul profesional, liceal şi postliceal, sesiunile anului 2023.

Astfel, în cadrul evaluării naţionale a absolvenţilor clasei a VIII-a 2023, norma actuală de plată prevede suma de 15 lei/lucrare corectată, faţă de 11 lei/lucrare corectată, în anul 2022, precizează MEN.

De asemenea, în cadrul examenului naţional de bacalaureat 2023, norma actuală de plată prevede suma de 18 lei/lucrare corectată, faţă de 14 lei/lucrare corectată, în anul 2022.

Pentru profesorii asistenţi la evaluarea naţională, normele prevăd suma de 145 de lei/zi, faţă de 110 lei în anul 2022, în timp ce pentru profesorii asistenţi în cadrul probelor scrise ale examenului de bacalaureat, normele prevăd suma de 157 de lei/zi, faţă de 120 de lei/zi în anul 2022.

Normele de plată detaliate pentru fiecare tip de activitate/comisie, pot fi consultate aici: www.edu.ro, mai precizează sursa citată.

Sursa foto: Ministerul Educației / Facebook.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri