Eviden, companie care activează în securitate cibernetică, big data, AI, cloud și digital, și Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Vest din Timișoara (UVT) anunță lansarea unui nou program de studii universitare de masterat în securitate cibernetică, cu predare exclusiv în limba engleză.

Programul va oferi studenților noțiuni generale de securitate cibernetică, îi va familiariza cu gestiunea celor mai comune amenințări în domeniu, iar experți din cadrul Eviden vor preda cursuri și vor ține laboratoare cu masteranzii. Totodată, compania Eviden va investi în crearea, în cadrul facultatii, a unui unui laborator dedicat de tehnologii și aplicații Cybersecurity.

„Prin implicarea noastră în acest proiect, ne dorim să contribuim la dezvoltarea competențelor și a cunoștințelor în acest domeniu, să sprijinim cercetarea și educația de calitate și să stimulăm crearea unui ecosistem de inovare și antreprenoriat în domeniul securității cibernetice. Suntem convinși că acest program va aduce beneficii studenților și cadrelor didactice (...). De asemenea, participarea directă a colegilor noștri va asigura suportul necesar pentru dezvoltarea cu succes a acestui program. Pregătirea programului a durat aproximativ un an și jumătate, timp în care specialiștii din cadrul Universității, alături de experți ai Eviden, au identificat trei direcții de interes: Cloud Security, DevSecOps și Pentest, care au fost introduse în curriculă.”, a declarat Diana Sipos, Country Manager Eviden în România.

Noul program de masterat în limba engleză își propune să realizeze transferul și integrarea noțiunilor generice de securitate cibernetică, contribuind la familiarizarea studenților masteranzi cu conceptele fundamentale care definesc securitatea în mediul informațional, precum cele de malware, atacuri cibernetice, exploatare “zero-day” etc.

Prin studiile masterale avansate în domeniul de vârf axat pe cybersecurity, ne aliniem la preocupările celor mai importante centre universitare europene, în care studenții sunt pregătiți să răspundă noilor exigențe ale profesiilor viitorului. Alături de Eviden (...) am stabilit un parteneriat de viitor, prin care vom dezvolta un laborator performant pentru testarea aplicațiilor specializate în cybersecurity, unde se vor pregăti viitorii specialiști ce sunt intens solicitați de companiile internaționale din regiunea noastră și de oriunde, la nivel european.

Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara

Ulterior, setul de cunoștințe este continuat cu expunerea gestiunii amenințărilor cibernetice asociate celor mai comune zone ale pieței IT, unde securitatea cibernetică are un impact major nu doar din punct de vedere financiar, dar și din punctul de vedere al infrastructurii asociate: în mediul privat, în medii virtualizate/cloud, respectiv în mediul academic.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri