Valoarea totala a cererilor a fost de 983 milioane lei, iar obligatiunile ajung la scadenta in aprilie 2016.

Dealerii se asteptau ca Finantele sa plateasca un radament in crestere, avand in vedere cifra ridicata a ratei inflatiei anuntata luni si maturitatea mai lunga a acestor instrumente fata de precedentele titluri emise, scadente in aprilie 2015. La precedenta licitatie, din martie, Ministerul Finantelor a redeschis o emisiune mai veche, prin care a atras de 317 milioane de lei, la un randament mediu de 7,35% pe an.

Ministerul a anuntat ca vrea sa atraga in luna aprilie fonduri de 4,5 miliarde lei prin vanzarea de obligatiuni si certificate de trezorerie, iar plafonul a fost deja depasit dupa primele trei operatiuni, intrucat Trezoreria a atras deja 4,54 miliarde lei. Astfel, in primele patru licitatii Finantele au imprumutat 4,82 miliarde lei.

Citeste si:

Urmatoarea operatiune este programata luni, 18 aprilie, iar ministerul vrea sa vanda certificate cu maturitatea la cinci luni, in valoare de un miliard de lei.

Ministerul a angajat de la inceputul anului imprumuturi de 20 de miliarde de lei prin emisuni de obligatiuni si certificate de trezorerie.