Garanti Bank Romania a obtinut in primul trimestru din 2011 un profit de 2,4 milioane de euro, pe IFRS, iar profitul cumulat al grupului Garanti a fost de 3,2 milioane de euro, potrivit datelor prezentate de Murat Atay, directorul general al Garanti in Romania. Managementul institutiei de credit anunta inca de la inceputul acestui an ca banca va inregistra profit in 2011, estimand un profit de 5 milioane de euro pentru intreg anul.

Banca tinteste in 2011 o majorare a activelor cu 15%, pana la nivelul de 2,2 miliarde de dolari. Garanti Bank Romania administra, la finalul anului 2010, active in valoare de 1,9 miliarde de dolari.

Institutia de credit din Romania avea, la sfarsitul primului trimestru din 2011, active in valoare de 1,5 miliarde de euro, iar activele grupului de pe plan local erau de 1,8 miliarde de euro. Portofoliul de credite acordate de banca a crescut la 835 milioane de euro, iar depozitele au atins 470 milioane de euro in aceeasi perioada.

Citeste si:

Garanti Bank se afla pe locul 14 in topul bancilor din Romania si vrem sa ajungem intre primele 10, insa prioritatea noastra este sa fim profitabili. Nu ar avea sens sa ne crestem cota de piata daca nu am face profit”, a declarat Murat Atay, bancherul care a preluat conducerea subsidiarei din Romania in 2008.

Alaturi de Garanti Bank, grupul reuneste si Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum si Garanti Credite Ipotecare.