EximBank a acordat facilitati de 200 mil. lei pentru proiecte cu finantare europeana

EximBank a acordat in primele patru luni ale acestui an facilitati totale de peste 200 de milioane de lei companiilor care deruleaza proiecte cu finantare europeana, valoare dubla fata de cea inregistrata pe ansamblul anului 2010.

„De la inceputul anului si pana la finele lunii aprilie, peste 30 de societati comerciale au beneficiat de suport pentru implementarea unor proiecte care au finantare europeana. Valoarea totala a proiectelor se apropie de 370 de milioane de lei, ceea ce inseamna, de asemenea, mai mult decat dublu fata de valoarea proiectelor sustinute tot anul trecut”, a declarat Ionut Costea, presedintele EximBank.

O mare parte a proiectelor care au beneficiat de facilitati EximBank in acest an au vizat investitii in domeniul cresterii animalelor - realizare de ferme si constructie de adaposturi.

“Ne asteptam la un salt semnificativ al numarului de proiecte cu finantare europeana sustinute de EximBank in acest an pentru ca, pe de o parte, interesul manifestat de companii pentru atragerea banilor europeni este in continua crestere, iar, pe de alta parte, noi suntem pregatiti sa primim solicitarile agentilor economici si avem fonduri pentru acestea”, a adaugat Ionut Costea.

In functie de tipul proiectului, EximBank poate acorda credite de investitii destinate cofinantarii componentei care reprezinta contributia proprie a firmei. Prin acest produs, o societate care a incheiat un contract de finantare cu autoritatea de management poate obtine 100% din valoarea cheltuielilor eligibile si neeligibile aferente contributiei proprii.

Banca mai ofera si credite destinate prefinantarii nevoilor companiilor pentru acoperirea decalajului de timp care apare intre momentul platilor facute catre furnizori in cadrul proiectului si cel al incasarilor de la autoritatea de management. Acestea pot asigura tot pana la 100% valoarea finantarii europene obtinute.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri