Mai multe banci si IFN-uri si-au infiintat asociatie de factoring

Mai multe banci si institutii financiare nebancare (IFN) au infiintat recent Asociatia Romana de Factoring, pentru promovarea serviciilor si produselor din domeniu si implicarea in sfera de reglementari nationale si internationale.

Asociatia are zece membri fondatori, respectiv BRD - Groupe Societe Generale, ING Commercial Finance IFN, BCR, UniCredit Tiriac Bank, Raiffeisen Bank, EximBank, RBS Bank Romania, Banca Transilvania, IFN Next Capital Finance si Romfactor.

"Evolutia pietei de factoring din ultimii ani a condus la necesitatea infiintarii unui organism dedicat, care pe langa promovarea serviciilor si produselor de factoring pe piata din Romania, printr-o cooperare stransa intre banci si IFN-urile specializate in factoring, sa se implice activ in sustinerea acestei activitati si in sfera de reglementare la nivel national, dar si international, alaturi de celelalte Asociatii nationale de factoring din Europa", potrivit unui anunt al Asociatiei.

In general, factoringul se realizeaza prin vanzarea creantelor (facturilor neincasate) acumulate de o companie catre o alta entitate, cu un anumit discount.

Compania de factoring incepe demersurile pentru recuperarea sumelor datorate, obtinad un profit atunci cand reuseste sa stranga o suma mai mare decat pretul pe care l-a platit pentru creante.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri