Majorare de capital la OTP Bank

Pentru a sustine planurile de dezvoltare care vizeaza extinderea retelei la 70 de unitati, de la 30 in prezent, OTP Bank Romania intentioneaza sa isi majoreze capitalul social cu 30 de milioane de euro in acest an, a declarat directorul general al bancii, Frigyes Harshegyi. El a fost prezent, miercuri, la deschiderea oficiala a sucursalei OTP Romania din Sfantu Gheorghe, a 30-a unitate a bancii, transmite Mediafax.

Banca va deschide joi o alta sucursala, la Targu Secuiesc. Potrivit lui Frigyes Harshegyi, actionarii bancii au in vedere pentru acest an o noua majorare de capital, cu 30 de milioane de euro. In luna septembrie a anului trecut, actionarii au aprobat cresterea capitalului cu 30 milioane euro, pana la aproape 50 milioane de euro Ca parte a planului de extindere, banca intentioneaza sa isi majoreze reteaua pana la sfarsitul acestui an pana la 70 de unitati operationale, iar la sfarsitul anului 2007 la peste 100.

Directorul general al OTP Romania a reamintit ca institutia de credit are ca obiectiv majorarea cotei de piata, pe termen mediu, la 4-5%, fata de 1% la momentul preluarii de catre banca ungara OTP, in anul 2004. OTP Bank Romania este fosta Robank, preluata de banca ungara OTP in aprilie 2004 pentru 47,5 milioane de dolari. Denumirea bancii a fost schimbata in luna februarie 2005.

OTP Bank este una dintre cele mai mari banci din sistemul bancar din Ungaria. La finele lunii iunie 2005, profitul net al grupului OTP a atins 156,1 milioane euro, iar activele totale au avansat cu 30%, la 19,2 miliarde de euro. Pana in prezent, investitiile grupului OTP in Romania au atins aproximativ 150 de milioane de euro, banii reprezentand sumele necesare achizitionarii RoBank si firmei de asigurari Ceccar Romas, majorari de capital si investitii in vederea lansarii segmentului de retail si reorganizarii bancii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Românii s-au “vindecat” de consum în pandemie.Economiile cresc, dar fără dobândă
Setari Cookie-uri