Victor Căpitanu și Andrei Liviu Diaconescu, fondatorii dezvoltatorului imobiliar One United Properties (ONE), vor să vândă 9,5% din companie prin intermediul unui plasament privat accelerat. Având în vedere prețul acțiunilor înregistrat la ora publicării acestei știri (0,955 lei/unitate), valoarea pachetului de acțiuni ar fi de 343 mil. lei (69 mil. euro).

Vânzarea celor 360 milioane de acțiuni ONE va fi realizată de către Vinci VER Holding, OA Liviu Holding Invest, CC Trust Group AG și Altius.

Primele două firme menționate sunt controlate de către cei doi acționari fondatori ai One United.

CC Trust Group AG este condusă de Claudio Cisullo preşedintele Consiliului de Administraţie al ONE United.

Altius este condusă de Marius Diaconu, membru în Consiliul de Administrație One United.

VER Holding deține 27,7% din capitalul One United, OA Liviu Holding Invest controlează 27,7% din capital, CC Trust Group AG deține 5,4% din companie, iar Altius are un pachet de 0,2% din titlurile dezvoltatorului imobiliar.

Plasamentul privat va fi intermediat de brokerii de la Swiss Capital, acesta fiind adresat doar investitorilor instituționali, nu și publicului larg.

”Acest anunţ nu reprezintă, și nici nu va reprezenta, în niciun caz o ofertă adresată publicului, nici o ofertă de a vinde sau de a subscrie, nici o cerere de ofertă, de a cumpăra sau de a subscrie, orice fel de valori mobiliare în orice jurisdicţie”, se menționează în anunțul trimis Bursei de Valori București.

Swiss Capital va putea prelua o parte din acțiuni și le va putea vinde ulterior. Totuși, acest lucru este puțin probabil având în vedere că în cazul plasamentelor private accelerate brokerul ar deja stabiliți potențialii cumpărători înainte de începerea propriu-zisă a ofertei.

Victor Căpitanu și Andrei Liviu Diaconescu spun că vor folosi banii încasați pentru a participa la viitoarea majorare de capital a One United.

”Acţionarii vânzători intenţionează să utilizeze veniturile încasate în urma Ofertei în principal pentru a subscrie acţiuni în viitoarea majorare de capital social a Societăţii”, se menționează în raport.

Imediat după publicarea anunțului, acțiunile ONE au scăzut semnificativ pe bursă, la ora publicării acestei știri ele înregistrând un minus de 6%, la 0,955 lei/unitate. Compania este evaluată la 3,88 mld. lei pe bursă.

Sursa foto: BVB / One United

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri