Firma estoniană de livrări la domiciliu Bolt va începe livrarea de mâncare la domiciliul clienților cu ajutorul unei flote de roboți autonomi, prin intermediul parteneriatului cu firma Starship Technologies.

Compania a declarat că acest serviciu va fi implementat până la sfârșitul anului în orașul estonian de proveniență, Talin, ajutându-se în acest sens de roboții companiei Starship, care sunt de dimensiunea unei mici valize, conform cnbc.

Compania Starhsip, care este localizată în San Francisco, SUA, și care a fost cofondată de câțiva dintre fondatorii Skype, operează deja o astfel de flotă de roboți autonomi în țara de origine.

"Suntem concentrați pe oferirea soluții bine ajustate care să facă transportul local cât mai sustenabil cu putință", a declarat Markus Villig, CEO-ul companiei, conform aceleiași surse.

Cât despre modul de funcționare al serviciului, parteneriatul Bolt cu Starship nu va fi cu nimic diferit de o comandă obișnuită, cu singura dinferență că mâncarea va fi livrată de un astfel de robot.

Astfel, în momentul când robotul ajunge la ușa clientului, acesta va putea să-și ridice alimentele comandate prin apăsarea unui simplu buton.

Compania Bolt, cunoscută inițial sub numele de Taxify, are aproximativ 100 de milioane de clienți în 45 de țări din Europa, Africa, Orientul Mijlociu și America Latină.

Sursa foto: Shutterstock / Tara Schulz

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri