Bancile portugheze reprezinta tinte de preluare, au aratat o serie de analisti si presedinti ai unora dintre institutiile de credit, dupa ce influentul om de afaceri Joe Berardo a afirmat ca Millennium bcp ar fi una dintre primele optiuni pentru un cumparator strain, transmite Reuters.

"O institutie precum Millennium este foarte tentanta. In functie de valoare, ar putea fi una dintre cele mai bune achizitii", a declarat omul de afaceri Joe Berardo, cunoscut ca fiind unul dintre cei care stabilesc tendintele pe piata. Berardo si-a exprimat aceasta parere in contextul in care joi a anuntat ca a decis sa-si majoreze de la 2% la 5% participatia in cadrul Millennium, cea mai mare banca portugheza listata la bursa in functie de capitalizarea de piata si unul dintre cei doi finalisti in cursa pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane.

In afara de Millennium, analistii au mai indicat ca posibile tinte de preluare si Banco BPI, situata pe a patra pozitie in clasamentul mentionat, dar si Banif si Finibanco, institutii de dimensiuni mai mici.

"BPI este eterna banca ce merita cumparata", a afirmat Joao Carlos Fidalgo, analist la Lisbon Brokers. Analistii au indicat Banco Bilbao Viscaya Argentaria (BBVA) din Spania ca fiind una dintre principalele institutii de credit interesate de extinderea pe piata portugheza.

Portugalia a dovedit uneori un grad inalt de protectionism, oamenii de afaceri sustinand ca o astfel de atitudine permite statului sa se protejeze de intrarea masiva pe piata nationala a firmelor spaniole.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri