Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), a declarat ca normele pentru creditele destinate persoanelor fizice ar putea intra in vigoare la finalului lunii octombrie.
Potrivit oficialului BNR, pe data de 20 septembrie se va incheia dezbarea publica a proiectului de inasprire a normelor creditarii in valuta pentru persoanele fizice.

In urma ei, propunerile vor fi sintetizate intr-un document care va fi inaintat Consiliului de Administratie spre dezbatere.

"Astazi (20 septembrie - n. red.) se va incheia dezbaterea. Nu pot sa spun ce va trece din normele propuse pentru ca este vorba despre un vot care trebuie sa aiba cel putin cinci «da»", a declarat Vasilescu, prezent la o conferinta.

Consilierul BNR a adaugat ca normele ar putea intra in vigoare pana la finalul lunii octombrie, anul curent.

Conform proiectului de regulament al BNR, creditele de consum vor avea o scadenta de cel mult cinci ani, iar clientii vor trebui sa aduca garantii de 133% din valoarea imprumutata. Pentru finantarile imobiliare in euro, avansul ar urma sa fie de cel putin 30%.

Citeste
aici mai multe detalii despre proiectul privind creditele de consum.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri