Bancpost isi va majora capitalul cu 92,6 mil. lei

Actionarii Bancpost a hotarat, luni, majorarea capitalului social cu 92,6 milioane lei (21,4 milioane euro), la 1,185 miliarde lei, in principal prin conversia unor datorii de 86,4 milioane lei (19,5 milioane de euro) catre actionarul majoritar, grupul elen EFG Eurobank.

"Adunarea generala extraordinara a actionarilor Bancpost a aprobat, luni, majorarea capitalului social prin conversia unui imprumut subordonat al actionarului majoritar si prin aporturi in numerar din partea celorlalti actionari. Capitalul social se majoreaza cu 92,6 milioane de lei, de la 1,09 miliarde de lei la 1,18 miliarde de lei", se arata intr-un comunicat al institutiei de credit, citat de Mediafax.

Pe piata romaneasca, in afara de Bancpost, EFG Eurobank controleaza si alte companii, intre care EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Finance - Romania, EFG Eurobank Securities - Romania, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurari Generale si EFG Eurolife Asigurari de Viata.

Consiliile de administratie ale EFG Eurobank si Alpha Bank au aprobat la finele lunii august fuziunea celor doua banci, care vor forma cea mai mare institutie de credit din Grecia si din Europa de Sud-Est, actualii actionari ai Alpha Bank urmand sa detina 57,7% din viitorul grup, iar cei ai Eurobank 42,5%.

Operatiunea nu a primit inca acordul actionarilor, care ar urma sa se reuneasca in luna noiembrie dupa ce primele doua incercari au esuat din lipsa de cvorum.

Fuziunea dintre cele doua banci ar crea un grup bancar plasat pe pozitia a treia in Romania, cu un sold al creditelor de 6,937 miliarde euro, un venit inainte de provizionare de 274 milioane euro si 466 de sucursale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri