sustine Dan Pascariu, presedintele HVB Bank Romania
Statul ar avea mai mult de castigat daca ar privatiza BCR inaintea CEC", a declarat Dan Pascariu, presedintele HVB Bank, in cadrul unei conferinte de presa in care au fost prezentate rezultatele bancii in 2004. El a explicat ca cel putin 3-4 banci mari sunt interesate de BCR si ar fi dispuse sa o cumpere, oferind o suma mult mai mare decat pentru CEC. Insa banca ce va prelua BCR va fi doar una. "Dupa ce s-ar desemna castigatorul BCR, celelalte 3 banci se vor orienta catre CEC. Cererea va fi mai mare, fapt ce va determina cresterea pretului de achizitie", sustine Pascariu. Reamintim ca HVB Bank si-a manifestat interesul pentru a participa la privatizarea BCR.

"Suntem interesati de o banca ce dispune de o retea de sucursale. HVB Romania este una din cele mai puternice banci in relatia cu clientii corporativi. Insa, daca ar fi sa numesc o slabiciune, aceasta este reteaua. In Romania, este foarte greu sa cresti organic si sa atingi o masa critica", a explicat Pascariu. In prezent, filiala din Romania a HVB Bank are 12 sucursale. Anul trecut, banca a obtinut un profit de 788 miliarde lei, cu peste 70 la suta mai mare decat in 2003. Cu active de peste 41,5 mii miliarde lei, HVB Bank detine o cota de piata de 4,63 la suta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri