Monetăria poloneză a creat prima monedă ce poate zbura; în plus, mai și luminează noaptea. În mod surprinzător, ea nu va circula însă în țara europeană, ci în Camerun. Care este motivul?

Potrivit Notes from Poland, monetăria poloneză (Mennica Polska) a creat prima monedă zburătoare din lume, propulsată de un motor aflat în interiorul său. Un câmp magnetic o face să plutească în aer; în plus, luminează noaptea, datorită vopselei fosforescente care i-a fost aplicată.

Moneda a fost botezată UFO MP-1766 datorită asemnării sale cu o farfurie zburătoare. Este făcută din argint și a fost lansată oficial la Technical Forum din Berlin, la începutul lui 2024. Banca națională a Poloniei nu s-a arătat însă interesată de prototip, dar monetăria a găsit un alt client: Camerunul.

Statul african va introduce în circulație moneda zburătoare începând, cel mai devreme, din primăvara acestui an. Ea va avea o denominare de 1.766 franci camerunezi, adică 2,69 euro. Creatorii săi spun însă că aceasta este mult sub costul de fabricație, astfel că, cel mai probabil, Banca Camerunului vrea să o introducă doar pentru a întări încrederea în moneda sa națională.

Monetăria poloneză este o companie privată, care are monopolul fabricării de monede și alte produse numismatice. În ultimii ani, Mennica Polska a lansat și alte creații neobișnuite, cum ar fi prima ”monedă spațială”, dar și o monedă cilindrică.

Sursa foto: Mennica Polska

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri