Daca cineva se incumeta vineri sa cumpere actiuni Rompetrol, in numai trei zile bursiere ar fi cistigat cu peste 11,5% mai multi bani
Tranzactiile cu actiuni Rompetrol Rafinare, in sesiunea de ieri de la Bursa de Valori Bucuresti, au totalizat peste 2,31 milioane de euro, pretul urcind cu 11,58%, iar inchiderea s-a realizat la pretul de 0,1060 RON/actiune. Actiunile fusesera suspendate de la tranzactionare vineri, inainte de decizia privind o eventuala arestare a lui Dinu Patriciu. Dupa ce scazusera cu 9,5% in urma cu patru zile, actiunile Rompetrol Rafinare au recuperat spectaculos ieri, situindu-se pe primul loc, ca valoare de tranzactionare si pe locul secund, ca apreciere a pretului.

O alta companie din Grupul Rompetrol-Rompetrol Well Services a inregistrat o apreciere a pretului actiunilor de 7,17%, situindu-se pe locul cinci ca nivel de crestere. Nu sint interesat zilnic de mersul actiunilor Rompetrol, nu este datoria noastra sa facem managementul pretului actiunilor. Noi facem managementul companiei. Daca o echipa de management ajunge sa faca managementul pretului actiunilor si nu al activitatilor companiei, atunci lucrurile pot incepe sa mearga rau. Contrar oricaror speculatii care se fac, nu am intervenit niciodata pentru a stabili pretul, cred in piata, cred in libertatea de decizie a celor care isi investesc banii in orice companie, a declarat Dinu Patriciu, presedinte al Rompetrol Group NV, dar retras recent din functiile de conducere ale companiilor din Romania.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
KMG poate licita peste 200 mil. dolari pentru Rompetrol Rafinare
Setari Cookie-uri