Procesul de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) va continua, urmand o procedura similara celei utilizate la privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR), a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu.

Ea a afirmat ca Ministerul Finantelor Publice (MFP) a prezentat in sedinta de guvern de miercuri o nota referitoare la strategia de privatizare a CEC, urmand ca in perioada urmatoare sa prezinte Guvernului un act normativ privind procesul de privatizare.

"Procesul de privatizare a CEC va continua prin vanzarea unui pachet de actiuni de 69,9 la suta unui investitor strategic. Aici intra si pachetul de actiuni de 9,9 la suta care, potrivit legii, revine Fondului Proprietatea si a carui contravaloare va fi transferata Fondului, dupa vanzare, asa cum s-a procedat si la BCR", a declarat, citata de Rompres,Oana Marinescu.

Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, vanzarea se va face in trei etape, corespunzator modalitatii folosite in cazul privatizarii BCR. Astfel, in prima etapa - desfasurata deja - au fost depuse oferte neangajante, in etapa a doua vor fi depuse oferte angajante, iar in cea de-a treia etapa se vor primi ofertele angajante imbunatatite ale primilor participanti.

In prezent, CEC apartine in totalitate statului, prin intermediul MFP, avand un statut care-i confera o pozitie speciala in sistemul bancar autohton. Astfel, depozitele constituite de populatie au garantia totala a statului, pe de-o parte, iar pe de alta parte, finantarile acordate sunt destinate exclusiv persoanelor fizice si intreprinderilor mici si mijlocii. Cota de piata ocupata de CEC este de 5,9 la suta, ceea ce ii confera locul patru in bransa.

CEC are un capital social de 1.500 de miliarde de lei, mai mult de 9.000 de salariati si o retea teritoriala formata din peste 1.400 de unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri