Pierderile grupului pe piata romaneasca au scazut la 2,7 milioane euro, scrie Mediafax.

In primele trei luni din 2011, Vienna Insurance Group (VIG) a consemnat, in Romania, prime brute subscrise de 144,5 milioane euro si o pierdere de 5 milioane euro.

VIG controleaza in Romania patru companii de asigurari, respectiv Asirom, Omniasig, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata. BCR Asigurari si Omniasig au fuzionat.

Companiile VIG din Romania au raportat pentru primele trei luni din 2012 prime nete incasate de 118,1 milioane euro, in scadere cu 11% de la 133 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Pe segmentul asigurarilor generale, primele brute subscrise de companiile VIG din Romania au coborat la 106,8 milioane euro, in urma restructurarii portofoliului, se arata intr-un comunicat transmis miercuri de VIG.

Citeste si:

In zona asigurarilor de viata, primele au urcat usor, la 27,7 milioane euro.

Vienna Insurance Group (VIG) este prezent in Austria, Romania, Polonia, Cehia, Slovacia si alte tari din Europa Centrala si de Est.

Grupul a inregistrat in primul trimestru prime brute subscrise de 2,7 miliarde euro, in urcare cu 5,5% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, in timp ce profitul net a urcat cu 3,6%, la 119,8 milioane euro.