Astra Asigurari, aflata pe a doua pozitie piata la sfarsitul trimestrului III de anul trecut din punct de vedere al valoarii subscrierilor, are de la inceputul acestui an un nou director financiar (CFO), recrutat din cadrul KPMG, una dintre firmele de consultanta din grupul Big Four.
Marinela Grigore (foto), 31 de ani, ocupa astfel in cadrul companiei pozitia de CFO de la 1 ianuarie 2013. Ea dispune de o experienta de peste sapte ani ca auditor financiar al institutiilor financiar-bancare, asigurari si leasing, in cadrul KPMG.

Marinela Grigore a studiat Administrarea Afacerilor la Academia de Studii Economice din Bucuresti si la Universitatea Orleans (IAE), Franta, specializarea audit si control de gestiune. Este membru ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) si CAFR (Camera Auditorilor Financiari din Romania).

Recent, actionarii Astra Asigurari l-au numit pe Iulius Alin Bucsa, fost director general al Euroins, in functia de presedinte al directoratului companiei, detinuta de Alexander Adamescu.

Adamescu a preluat sefia Astra in luna martie a acestui an, dupa ce Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a avizat propunerea actionarilor Astra. El l-a inlocuit pe Radu Mustatea, care s-a retras din aceasta pozitie in noiembrie 2011.

Bucsa a fost director general al Euroins Romania din iulie 2009.

Astra Asigurari a fost infiintata in anul 1991 si are un capital social de 192,71 milioane de lei, controlat de The Nova Group Investments Romania SA - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,3% din capitalul social.

The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

La nivelul anului 2011, Astra a ocupat prima pozitie in topul asiguratorilor locali dupa nivelul subscrierilor, care au atins 1,01 miliarde de lei, in scadere cu 6,5% fata de anul precedent. In prima parte a anului an, Omniasig a devansat Astra in privinta veniturilor din prime subscrise. Astfel, Omniasig a consemnat venituri de 548,9 milioane de lei, comparativ cu 516,7 milioane de lei in cazul Astra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri