Cel mai profitabil plasament in ultimele 12 luni au fost investitiile in actiunile cele mai lichide de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cu un randament mediu de 48,39 la suta, chiar daca gradul de risc este ridicat, o dovada in acest sens fiind si volatilitatea pietei bursiere din ultimele luni.
       
Potrivit datelor furnizate de site-ul de informatii financiare www.kmarket.ro si societatea de brokeraj Intercapital Invest, investitia in obligatiuni corporative ar fi adus in perioada analizata un randament anual de 15 la suta, obligatiunile municipale - 14 la suta, iar depozitele bancare pe 12 luni - 10 la suta.
       
Investitiile in fondurile mutuale au avut in perioada analizata un randament mediu de 10,38 la suta. Cei care si-au transformat leii in dolari, in urma cu un an de zile, au inregistrat pierderi de 6,19 la suta, iar cei care si-au pastrat economiile in euro au inregistrat o depreciere de 2,62 la suta.
       
Cei care au plasat bani pe piata RASDAQ au inregistrat in ultimele 12 luni un randament mediu de 6,63 la suta, masurat de evolutia indicelui compozit RASDAQ.
       
Rata inflatiei in ultimele 12 luni a fost de 6,92 la suta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »



Citeste si
Ce optiuni reale au micii investitori care vor sa cumpere obligatiuni