Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a aprobat numirea lui Johan Gabriels in functia de CEO al Bancii Comerciale Carpatica (BCC), potrivit unui anunt al companiei. Gabriels a ocupat anterior functia de presedinte si director general al RBS Romania.
„La baza deciziei mele de a prelua conducerea Bancii Comerciale Carpatica a stat potentialul imens pe care aceasta banca il detine, precum si oportunitatile de piata, Carpatica fiind o banca romaneasca cu o frumoasa mostenire si care in contextul economic actual trebuie sa se dezvolte in continuare folosind avantajele si experientele acumulate. Viziunea mea este aceea ca, folosind resursele si competentele noi pe care dorim sa le atragem, putem deveni in scurt timp una dintre cele mai bune si apreciate echipe de profesionisti de pe piata bancara romaneasca”, spune Johan Gabriels.

Acesta a adaugat ca isi doreste ca Banca Comerciala Carpatica sa fie recunoscuta ca fiind “Noua banca - cu si pentru romanii din tara si din afara tarii”.
Gabriels a mai fost si director financiar in cadrul unor institutii precum ABN AMRO NV (Amsterdam), Mastercard (Bruxelles), First Data International PLC (Londra) si CapitalOne PLC (Washington/Londra).

“Sub mandatul noului CEO, pentru ca redresarea sa devina durabila, banca va trebui sa devina si mai eficienta si in acelasi timp sa se pozitioneze ca fiind deschisa pentru afaceri si cu un apetit crescut pentru finantarea economiei romanesti”, se mentioneaza intr-un comuinicat de presa al BCC.

Banca Carpatica a inregistrat la sfarsitul anului 2012 un profit net de 25 milioane lei, dupa ce in 2011 a avut pierderi de peste 30 de milioane de lei. De la inceputul anului actiunile bancii au crescut cu peste 26% pe Bursa de la Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri