Multe companii multinaţionale au intrat pe piaţa asigurărilor din România iar altele dau târcoale acestei zone considerata a avea un potenţial ridicat. Românii abia acum învaţă ABC-ul asigurărilor, astfel încât este de aşteptat ca numărul poliţelor de asigurare încheiate să cunoască o creştere pronunţată. E ştiut faptul că numărul asigurărilor creşte odată cu creşterea nivelui de trai. În aceste condiţii, societăţile de asigurări au nevoie de oameni care să convingă cât mai mulţi clienţi de beneficiile unei asigurări şi să le vândă produsele.

De aceeea, oferta de locuri de muncă în domeniul asigurărilor este foarte mare, castigurile fiind pe masura. Sa vedem asadar, la ce companie de asigurări ne angajăm în această lună: cei fără experienţă pot recurge la un post de consultant in asigurări la ING, Allianz, Generali sau Omniasig, cei versaţi pot aplica pentru un post de unit manager la Generali si Omniasig, director de agentie la Ardaf sau contabili la BT Asigurari.

Site-urile companiilor de asigurări sau cele ale firmelor de recrutare sunt pline ochi de anunţuri pentru o carieră în domeniul asigurărilor. Deschiderea unui număr tot mai mare de agenţii în ţară determină companiile să recruteze o forţă de vânzare tot mai numeroasă. Deşi pachetele salariale oferite par tentante, jobul nu atrage încă fo
arte mult. Mulţi dintre cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă percep această meserie ca pe una de vânzător.

Lucrurile sunt însă ceva mai nuanţate. E adevărat, companiile oferă pachete de produse pe care agentul trebuie să le vândă. Vânzările din domeniul asigurărilor nu se compară cu niciun alt fel de vânzări. Cei care fac parte dintr-o echipă de vânzări au posibilitatea de a parcurge drumuri diferite în dezvoltarea lor profesională, în funcţie de pregătirea profesională sau de ceea ce îşi propun să facă pe viitor.

Nu există o şcoală anume la care să fie pregătiţi agenţii de asigurări, în afară de cursurile de specializare de una-două zile oferite de fiecare companie. Meseria aceasta o ai în sânge sau nu o ai. Indiferent dacă pe diploma de licenţă scrie că ai terminat ASE-ul, Politehnica, Medicina sau Drept-ul, nimic nu-ţi garantează faptul că vei fi şi un bun agent de asigurări. Agentul trebuie să fie un bun comunicator şi negociator, să inspire încredere celor care vin în căutarea unor soluţii pentru o viaţă mai sigură. De asemenea, agentul de asigurări trebuie să aibă ceva din flerul unui detectiv şi din intuiţia unui psiholog. Capacitatea de a stabili şi de a respecta angajamente ferme este o altă cerinţă pe care agentul de asigurări trebuie să o stăpânească.

Unele societăţi de asigurări duc o politică bazată pe agresivitate şi insistenţă, ceea ce nu face altceva decât să îndepărteze tot mai mult potenţialul client. Companiile oferă din ce în ce mai multe planuri financiare, iar alegerea celor mai bune soluţii financiare pentru un client cade într-o oarecare măsură şi pe seama agentului. Desfăşurată part-time sau full-time, colaborarea cu o societate de asigurări dă posibilitatea unei dezvoltări a carierei prin ocuparea unor poziţii superioare în cadrul companiei: unit manager sau country manager.

Companiile oferă o seamă de facilităţi printre care se numără obţinerea unor câştiguri financiare ridicate sub forma unor comisioane a căror valoare este direct proporţională cu numărul şi valoarea poliţelor de asigurări încheiate. Societăţile care se respectă vin cu programe motivaţionale create în vederea stimulării şi aprecierii performanţelor profesionale. Unele companii oferă, în afară de comisionul din asigurarea încheiată, chiar şi un venit fix lunar garantat. Trainingurile adaptate nevoilor de instruire sau planurile de carieră special create fac parte din politica fiecărei societăţi care investeşte în oamenii de care depinde, până la urmă, profitul companiei la sfârşitul de an.

Vârsta nu pare să conteze în această meserie şi nici sexul. Cu toate acestea, agenţii de asigurări sunt în special persoane tinere care au întrevăzut oportunitatea pe care le-o oferă acest domeniu deosebit de dinamic. Agenţii de asigurări pot fi la fel de bine, femei sau bărbaţi. E posibil ca femeile să aibă un avantaj în aceasta meserie întrucât au de partea lor o mai mare doză de diplomaţie, compasiune, răbdare sau atenţie la detalii. Nu puţine sunt cazurile în care femeile au ajuns în posturi de conducere. Aşa încât iată un alt domeniu în care viitor de aur asigurat ţara noastră are.

ING angajeaza consultanti asigurari de viaţă

ING Asigurări de Viaţă caută consultanţi de asigurări de viaţă pentru birourile sale din următoarele oraşe: Alba-Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistriţa, Brăila, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş, Timişoara.

Cerinte: sunteţi o persoană dinamică, optimistă şi cu spirit de echipă şi aveţi: - studii superioare (preferabil) - comportament etic şi profesionist - abilităţi de comunicare şi negociere - capacitatea de a controla situaţiile în care vă aflaţi - organizare bună - capacitatea de a lucra cu cifre - capacitatea de a stabili şi respecta termene - experienţa anterioară în vânzări (preferabil)
Puteţi aplica on-line de pe site-ul companiei: www.ingasigurari.ro

Contabili la BT Asigurari

BT Asigurări angajează pentru reprezentanţa din Bucureşti şef serviciu contabilitate şi 3 economişti. Cerinţe: studii economice superioare, cunoaşterea contabilităţii financiare şi a codului fiscal, cunoştinţe operare PC (Word, Excel, Internet, programe de contabilitate). Experienţa în domeniul asigurărilor constituie un avantaj, persoană organizată şi responsabilă. Se oferă: pachet salarial motivant, posibilitatea dezvoltării unei cariere de succes în domeniu. Persoanele interesate sunt invitate să depună o scrisoare de intenţie cu precizarea postului dorit şi un CV prin fax la numărul: 0264434190 sau email: contajob@bta.ro. Data limita pentru depunerea candidaturilor-15 iunie 2006.

Unit manager si consultant asigurari la Generali

Generali Asigurări selectează unit manager, consultant asigurări pentru asigurări de viaţă şi generale. Cerinţe: motivaţie pentru câştiguri peste medie, experienţa în asigurări constituie un avantaj. Oferim: instruire iniţială şi ulterioară gratuită, şansa unei cariere de succes, retribuţie motivantă. Trimiteţi CV la: Generali Asigurări SA, agenţia Bucureşti 4, Bd. Pache Protopopescu nr.5 sector 2, tel-fax: 209.49.33, 252.88.50, e-mail: vasilica.ungureanu@generali.ro

Consilieri de asigurari si unit manageri la Omniasig

Omniasig Asigurări de Viaţă angajează Unit Manager şi consilieri de asigurări. Cerinţe: atitudine pozitivă, dinamic, sociabil şi perseverent, abilităţi de comunicare şi negociere, flexibilitate şi rezistenţă la stres. Experienţa în vânzări constituie un avantaj în dezvoltarea profesională şi în carieră.

Firma oferă: cursuri de specialitate gratuite în Centrul naţional de pregătire, training şi suport continuu, venituri fixe, comisioane din încasări şi bonusuri, carieră de succes în domeniul asigurărilor de viaţă, pensii şi sănătate.

Trimiteţi scrisoare de intenţie şi CV pe adresa: Cal. Dorobanţilor nr.196, et.3, ap.4, sector 1, Bucureşti, în atenţia doamnei Anda Belicciu, fax: 021-230.61.93, e-mail: bucuresti1@omniasiglife.ro. Termen: 30 iunie 2006.

Director de agentie si inspector coordonator licitatii la Ardaf

Ardaf organizează interviu pentru ocuparea posturilor de director de agenţie şi inspector coordonator licitaţii. Pentru prima funcţie, persoanele interesate trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe obligatorii: studii superioare, experienţă în dezvoltarea şi gestionarea vânzărilor de minim 3 ani, cunoştinţe temeinice de operare în sistemul MS Office, stăpânirea excelentă a tehnicilor de comunicare şi negociere, permis de conducere categoria B. Constituie avantaje personale experienţa în domeniul asigurărilor, cunoaşterea limbii engleze.

Pentru a doua funcţie, cerinţele sunt: studii superioare, experienţă în domeniul achiziţiilor publice, cunoştinţe temeinice de operare în sistemul MS Office, capacitate de organizare, permis de conducere categoria B. Un avantaj îl constituie experienţa în domeniul asigurărilor.

Persoanele interesate sunt invitate sa depuna CV-ul la sediul Sucursalei ARDAF din Bucureşti, B-dul Primăverii nr.29, tel: 021-317.30.01, fax: 021-317.71.40, email: ardafb@ardafb, pana la data de 15.06.2006.