Grupul bancar austriac Raiffeisen International Bak Holding AG a organizat miercuri prima sa adunare generala a actionarilor de la flotarea actiunilor sale la bursa de la Viena, in luna aprilie 2005, informeaza un comunicat al bancii austriece, citat de Rompres.

Aproximativ 700 de actionari au autorizat echipa de conducere sa majoreze capitalul actionar al Raiffeisen International cu pana la 50 de procente si de asemenea au aprobat acordarea unui dividend de 0,45 euro pe actiune pentru anul fiscal 2005. In plus, Adunarea generala a actionarilor i-a reconfirmat in functie, pentru inca cinci ani, pe Walter Rothensteiner, presedintele Consiliului de supraveghere si pe Manferd Url si Karl Sevelda, adjunctii sai.

Directorul general al Raiffeisen International, Herbert Stepic, a anuntat ca, in perioada care a trecut de la oferta publica initiala (IPO) din luna aprilie 2005 si pana in prezent, capitalizarea de piata a Raiffeisen International s-a dublat astfel ca in prezent grupul pe care il conduce este evaluat la 9,4 miliarde euro.
Raiffeisen International reprezinta compania care administreaza subsidiarele Raiffeisen Zentralbank sterreich AG (RZB) in Europa Centrala si de Est.

Raiffeisen International este lider pe piata bancara din CEE, cu 16 banci si 14 companii de leasing pe 16 piete din CEE. Peste 10 milioane de clienti sunt deserviti prin intermediul celor aproximativ 2.700 de unitati bancare Raiffeisen din CEE. RZB detine 70 la suta din actiunile Raiffeisen International, restul fiind cotate la bursa de la Viena
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri