Societatea de asigurari Generali Romania a constituit o rezerva de dauna de peste 100.000 euro, pentru 44 de notificari de daune produse locuintelor de recentele ploi si inundatii din ultima saptamana, cele mai grav afectate judete sunt Arges, Valcea si Gorj.

"Pana in prezent avem 44 de notificari de daune produse locuintelor de recentele inundatii, pentru care s-a constituit o rezerva de peste 100.000 de euro. Din acestea 25 de dosare avizate sunt pentru case asigurate obligatoriu, prin polita PAD. In continuare, inspectorii nostri constatatori sunt pe teren pentru efectuarea constatarilor.", a declarat Adrian Marin, CEO, Generali Romania.

El a adugat ca plata despagubirilor se face in maximum 30 zile de la data depunerii ultimului document la dosar. "Sunt zone in care accesul este foarte greu sau inca nu se poate intra pentru efectuarea constatarilor.", a mai spus Adrian Marin.

Omniasig estimeaza despagubiri de 3 mil. lei in urma ploilor si inundatiilor.

Bilantul inundatiilor: 63 localitati din 10 judete afectate

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat ca in urma inundatiilor din ultimele zile au fost afectate 63 de localitati din 10 judete, o persoana din Arges a decedat si alte patru din Valcea, Arges si Teleorman sunt date disparute, iar 400 de oameni ramasi izolati au fost salvati, din care 210 in Vaideeni.

Citeste si:
Vesti proaste pentru cei carora li s-au furat informatii din Facebook
Utilizatorii Facebook ale...

Viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a spus ca in ultimele 24 de ore au fost mobilizati peste 2.200 de pompieri, jandarmi si politisti, care au intervenit pentru salvarea oamenilor aflati in situatii de risc. Oprea a precizat ca marti s-a intervenit in 63 de localitati din judetele Alba, Arges, Dambovita, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Teleorman, Valcea si Sibiu, unde au fost peste 1.100 de locuinte inundate.

Trei elicoptere au intervenit pentru salvarea a peste 60 de persoane, misiuni aeriene avand loc in judetele Gorj si Valcea. Vicepremierul Gabriel Oprea a mai spus ca miercuri sunt pregatite de inteventie zece elicoptere, dintre care sase de tip SMURD. Oprea a precizat ca un elicopter a fost trimis in localitatea Ranca, judetul Gorj, pentru a cauta si a salva zece persoane.

Ministrul de Interne a mai spus ca miercuri intervin peste 2.000 de pompieri, jandarmin si politisti, iar suplimentar sunt pregatite alte 2.500 de forte. Vicepremierul a mai aratat ca a vorbit cu ministrul Apararii, Mircea Dusa, care a spus ca Armata este pregatita sa intervina.

Citeste si:
Un asigurator a lansat un serviciu de despagubiri online RCA si CASCO
Omniasig a lansat un serviciu...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Moartea politistului Bogdan Gigina: poate incepe judecata pe fond