Omul de afaceri Jean Valvis considera ca bancile sunt de importanta sistemica si fac parte din "osatura societatii", iar cand o companie are nevoie sa faca o investitie de 20 de milioane de euro este nevoie sa existe o astfel de institutie.

"E ca in dragoste, e o relatie pasionala cu banca, o data te vrea ea, o data tu. E bine ca exista bancile si mie imi place foarte mult sa fiu finantat", a declarat Jean Valvis la conferinta wall-street.ro Antreprenor, caut finantare! Valvis isi aminteste de inceputurile carierei de antreprenor, cand a batut la usa BCR si a reusit sa isi dezvolte afacerea, la momentul in care a sesizat nevoia consumatorului de a bea apa minerala buna.

In acelasi timp, omul de afaceri a criticat bancile pentru faptul ca au devenit prea comode si nu vor sa isi asume riscuri pentru antreprenori. "Inainte de criza, plasamentele bancilor in titluri de stat reprezentau 30-35% din activele lor, acum inseamna 55%", avertizeaza Valvis.

WALL-STREET.RO i-a provocat pe Florentin Banu, Jean Valvis si Orlando Szasz sunt la un exercitiu de imaginatie. Ei au povestit in cadrul conferintei “Antreprenor, caut finantare!” despre cum a aratat primul contact cu sistemul bancar si primul credit contractat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri