Generali Asigurari, companie membra a grupului international Generali, a subscris, in prima jumatate a anului, un volum total de prime brute de 133,718 milioane RON (38,2 milioane euro), cu 251,4 % mai mare fata de valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului precedent (53,181milioane RON).

Cresterea primelor de asigurare a fost de 151,4 la suta in RON. Pe segmentul asigurarilor generale, primele subscrise au fost de 115,617 milioane RON (33 milioane euro), in crestere cu 159 la suta in RON fata de primul semestru al anului 2005, iar la asigurarile de viata, primele subscrise, in valoare de 18,101 milioane mii RON (5,2 mil. Euro), au crescut cu 110 la suta in RON.

Volumul total de prime brute incasate s-a ridicat la 106,110 milioane RON, dublu fata de perioada similara a anului 2005, din care asigurari generale 92,243 milioane RON, iar asigurari de viata 13,867 milioane RON.Conform structurii portofoliului, cele mai bine vandute asigurari in primul semestru au fost cele de mijloace de transport terestre (49,4 la suta din total prime brute subscrise), urmate de asigurarile de incendiu si calamitati naturale (13,8 la suta).

Jumatatea anului a adus si o serie de produse noi in portofoliul companiei. Societatea vinde, incepand de anul acesta, asigurarea auto internationala Carte Verde, iar din luna iulie produsul de asistenta rutiera, unic in Romania, Asist Plus Extra. Acesta este un produs de asigurare auto de sine-statator, care nu depinde de incheierea politei RCA sau CASCO.

De asemenea, Generali va intra in luna august si pe piata asigurarilor de viata unit-linked.Tot in acest prim semestru, departamentul IT a implementat un soft nou pentru gestionarea asigurarilor non-viata. Sistemul se bazeaza pe o platforma de dezvoltare a produselor elaborate de Generali Holding Vienna si a fost implementat in toate agentiile Generali.

In prezent, Generali Asigurari are un capital social de 30 milioane RON, numara 310 angajati si 2.389 agenti (cu 130 la suta mai multi decat in decembrie 2005), iar actionarul majoritar (83,44 la suta) este Generali Holding Vienna. Generali Asigurari este parte a grupului international Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurari din lume. Cu o intrerupere in perioada comunista, compania este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1835.

Reteaua teritoriala a Generali Asigurari este compusa din 69 de agentii si puncte de lucru, iar portofoliul companiei include toate tipurile de asigurari. in anul 2005, Generali Asigurari a raportat o cifra de afaceri 108,5 milioane RON.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri