Liberalii si democratii au agreat prelungirea cu 60 de zile a mandatului actualului presedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Gabriela Anghelache si continuarea negocierilor pentru numirea de catre PD a noului sef al institutiei.

Surse liberale au declarat pentru NewsIn ca Partidul National Liberal (PNL) ar fi cedat postul democratilor pentru ca nu il mai poate sustine pentru ocuparea fotoliului de arbitru sef al pietei de capital, pe actualul vicepresedinte, Paul Miclaus, care este cercetat in dosarul Rompetrol. PD ar avea in vedere numirea la sefia institutiei a actualului comisar, Eugenia Carmen Negoita, sotia primarului sectorului 3, Liviu Negoita si fina primarului general al capitalei, Adriean Videanu, potrivit acelorasi surse.

"Este o prostie, sotia mea este doar comisar si oricum postul de presedinte al CNVM este al PNL", a declarat pentru NewsIn, Liviu Negoita. "Sunt doar niste intoxicatii. Liberalii au lansat acest zvon ca sa spuna ca Negoita a tras sforile sa fie numita sotia sa. Nu ne intereseaza postul de presedinte al CNVM", a adaugat primarul democrat al sectorului 3.

Democratii au recunoscut ca au primit sefia CNVM in schimbul cedarii unei agentii sau autoritati nationale, fara a preciza institutia ce va face obiectul schimbului si ca ar putea propune, pentru aceasta functie, pe actualul comisar Ileana Agalopol.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare este condusa, din iunie 2001, de Gabriela Anghelache, care a detinut functia de vicepresedinte pana la acea data, fiind sustinuta in 2000 de grupurile parlamentare ale PSD, pe atunci PDSR. Parlamentul a prelungit mandatul acesteia pana la 1 octombrie. Din conducerea CNVM fac parte, in calitate de vicepresedinti, Paul Gabriel Miclaus, sustinut de PNL, si Dorina Mihailescu, propusa de PSD.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »