Vanguard, cea mai activa societate la bursa sibiana

Vanguard a fost cea mai activa societate comerciala pe piata la termen de la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) in primele trei trimestre ale anului in curs, cu un numar de 803.447 contracte, informeaza bursa sibiana.

Locul doi a revenit SSIF Broker Cluj, care a inregistrat 624.001 contracte, iar pe pozitia a treia s-a situat BT Securities, care prin cele 478.033 contracte si-a asigurat o cota importanta din piata.

In cele noua luni de tranzactionare de pana acum s-a inregistrat un numar de 35 de SSIF-uri active pe piata bursiera la termen, semn al interesului deosebit si in continua expansiune pentru investitiile in instrumentele financiare derivate. Printre remarcate se mai numara Estinvest, IFB Finwest, Nova Invest, Orizont Vest, Carpatica Invest, Delta Valori Mobiliare, Target Capital si Swiss Capital etc.

Cresterea numarului de intermediari activi pe piata sibiana constituie un factor determinant al consolidarii pietei de instrumente derivate si, totodata, o premiza pentru intrarea pe aceasta piata a investitorilor de talie medie si mare.

Din totalul contractelor inregistrate in primele noua luni, un procent de 65,6 la suta a revenit SSIF-urilor din provincie si 34,4 la suta celor din Bucuresti.

In septembrie, Vanguard s-a mentinut lider cu 92.863 contracte, urmata de SSIF Broker cu 78.218 si BT Securieties cu 47.611.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri