BNR: Activitatea bancii nu este afectata, sedinta BNR de saptamana urmatoare se va desfasura normal

Activitatea BNR nu este afectata de retinerea viceguvernatorului Bogdan Olteanu de catre DNA , iar sedinta de saptamana urmatoare a Consiliului de Administratie, pe probleme de politica monetara, se va desfasura conform calendarului.

"In legatura cu retinerea domnului Bogdan Olteanu, Banca Nationala a Romaniei precizeaza ca ancheta Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie vizeaza activitatea acestuia desfasurata inainte de incredintarea de catre Parlament a mandatului de viceguvernator al BNR, conform comunicatului publicat de DNA. BNR mentioneaza ca activitatea institutiei se desfasoara normal, atributiile domnului viceguvernator urmand a fi preluate conform procedurilor interne in vigoare de catre ceilalti membri ai conducerii executive", potrivit unui comunicat al BNR.

Potrivit reprezentantilor BNR, sedinta de politica monetara programata pentru joi, 4 august, se va desfasura conform calendartului.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost retinut de procurorii anticoruptie, joi noapte, pentru trafic de influenta, in dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu a fost audiat la DNA, in cursul zilei, pentru cumparare de influenta, potrivit News.ro. Bogdan Olteanu este suspectat ca ar fi primit de la Vintu un milion de euro si alte beneficii pentru numirea guvernatorului Deltei Dunarii.

Bogdan Olteanu se afla pe a treia treapta in ierarhia conducerii Banci Nationale a Romaniei, dupa guvernatorul Mugur Isarescu si primviceguvernatorul Florin Georgescu.

Citeste si:
BNR a redus dobânda cheie pentru a încuraja creditarea
BNR a redus dobânda cheie...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

BNR este condusa de un consiliu de administratie, numit de Parlament, format de noua membri, din care un guvernator, un primviceguvernator, doi viceguvernatori si cinci membri simpli.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri