Una din cinci cereri de dare in plata a fost acceptata pana acum de banci, potrivit specialistilor consultati de „Weekend Adevarul“. De regula, creditorii sunt de acord sa preia casa in schimbul creditului daca este vorba de un imobil pe care il pot vinde imediat sau cand au de a face cu un caz social, conform Adevarul Financiar.

Numarul de dosare de dare in plata, prin care clientii notifica bancile ca vor sa predea casa depusa garantie, scapand astfel de credit, a ajuns deja la circa 5.500, potrivit calculelor „Weekend Adevarul“. In urma cu o luna si jumatate, Banca Nationala a Romaniei (BNR) anunta ca sunt 4.000 de clienti care au notificat bancile dupa aparitia legii, dar de atunci notificarile au continuat sa curga.

„Circa 100- 150 de dosare noi pe zi pentru dare in plata ajung la instante, iar numarul total de dosare este de 4.320“, ne-a declarat avocatul Marius Coltuc. Din notificarile trimise bancilor, aproximativ 80% ajung sa fie judecate in instanta, a mai spus acesta. Daca 4.320 de dosare reprezinta 80% din notificari, rezulta ca numarul total de cereri trimise bancilor pe legea darii in plata se ridica la aproximativ 5.500. Cele peste 1.000 de cazuri care n-au ajuns in instanta ar fi fost acceptate de banci. Cifrele au fost confirmate de oficiali bancari.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri