Fiscul nu va mai primi, de la 1 ianuarie 2017, declaratii pe hartie care pot fi depuse online, masura luata intr-un proces mai amplu de modernizare a ANAF-ului, in contextul schimbarilor tehnologice din prezent. Institutia vizeaza sa emita electronic, pana la finele anului, adeverintele de venit, certificatele fiscale si popririle pe conturi, conform News.ro.

Aceasta operatiune va ajuta angajatii ANAF sa se concentreze pe masuri de verificare si "coercitie" in cazul contribuabilor care nu-si platesc taxele, potrivit lui Doros.

”Ei vor fi mai dispusi pentru interactiunea cu contribuabilii. Pentru contribuabilii care nu vor sa plateasca, masurile de coercitie se vor lua cu ajutorul mai multor lucratori ANAF”, a declarat Doros.

Citeste si:

Seful Fiscului a subliniat faptul ca si directiile care se ocupa de companiile mici si mijlocii au inceput un proces de modernizare si de schimbare in acest an, nu doar cele specializate pe marii contribuabili. In plus, Doros a atras atentia asupra faptului ca singura modalitate, pentru un contribuabil, de a fi mai putin controlat, este aceea de deschidere totala in raport cu inspectorii fiscali.

”Intr-o lume ideala, un contribuabil care este in interactiune cu Fiscul nu ar trebui sa fie controlat niciodata”, a declarat Doros.

Sursa foto: agerpresfoto