"Linia asigurarilor de proprietati in total asigurari generale a scazut cu 2 puncte procentuale fata de 2015 la o pondere de 14% ca urmare a scaderii in valoare absoluta a pietei de asigurari facultative de locuinte, dar si a cresterii agresive inregistrate pe segmentul auto si impactul primei medii din zona de RCA. Legat de piata de asigurari facultative locuinte, competitia a devenit una destul de puternica, in conditiile in care linia este profitabila, ceea ce a dus, totusi, la scaderea primelor medii. Estimarea UNSAR este ca am ajuns la fundul sacului, dar dezvoltarea economica prognozata si a business-ului antreprenorial se va vedea in timp si in ceea ce priveste acest tip de asigurari", a declarat Aurel Badea (foto).

Asigurarile de proprietati sunt compuse din clasa a VIII-a de asigurari de incendiu si calamitati naturale plus clasa a IX-a de alte asigurari de bunuri (incluzand asigurarile tehnice/ engineering, avarii accidentale, agro si animale). In ceea ce priveste clasa a VIII-a, care include si asigurarile facultative de locuinte, Aurel Badea apreciaza ca schimbarile legislative din perioada anilor 2014 si 2015, conditionarea vanzarii politelor facultative de politele obligatorii si disparitia unor jucatori mari din piata de asigurari care aveau o capacitate de distributie excesiva au contribuit la scadere volumului de polite si a volumului de prime subscrise.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont