"Avand in vedere informatiile vehiculate in spatiul public, conform carora nu toate societatile de asigurare ofera cotatii pentru politele RCA pe durata de o luna, Autoritatea de Supraveghere Financiara a aprobat declansarea unor controale in regim de urgenta pe aceasta tema la societatile: Asirom, Generali, Groupama si Uniqa Asigurari. Rezultatele vor fi facute publice dupa finalizarea actiunilor de control. Principalele obiective ale ASF sunt protectia consumatorilor si asigurarea stabilitatii, transparentei si bunei functionari a pietelor financiare non-bancare", se arata in comunicatul ASF.

In informatiile aparute in spatiul public, la o interogare realizata de un broker de asigurari in cazul Asirom, Generali, Groupama si Uniqa Asigurari rezultatul a constat intr-o "eroare de calcul", cu mentiunea ca "se pot face polite pe o luna doar pentru vehicule in vedere inmatricularii / inregistrarii". Totusi, reprezentantul unei companii de asigurari, dintre cele patru mantionate de ASF a declarat pentru wall-street.ro ca "rezultatul cu privire la lipsa de cotare RCA pe o luna a aparut intr-o aplicatie agregatoare de oferte utilizata, de regula, de brokerii de asigurari, care probabil ca nu este actualizata".

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Investigatie / Shutterstock