BCR isi lanseaza obligatiunile la Bursa cu dobanda de 7,25%

Banca Comerciala Romana (BCR) vrea sa atraga pana la 575 milioane lei prin emisiunea de obligatiuni cu dobanda fixa de 7,25%, care se va derula la Bursa de Valori Bucurest, in perioada 8-21 noiembrie, potrivit deciziei adoptate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Valoarea totala a emisiunii este de 200 milioane lei, cu posibilitatea de a urca pana la 575 milioane lei. Practic, BCR va oferi initial 2 milioane de obligatiuni la un pret de vanzare de 100 lei, prin intermediarul emisiunii, casa de brokeraj BCR Securitities. Potrivit prospectului de oferta aprobat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, BCR va putea suplimenta numarul obligatiunilor emise initial pana la 5,750 milioane de titluri. Emisiunea de obligatiuni BCR se va derula pe o perioada intre trei ani.

Ulterior, dupa incheierea perioadei de subscriere, obligatiunile BCR vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti, cel mai probabil pana la sfarsitul anului 2006, potrivit oficialilor bancii."Emisiunea de obligatiuni lansata de cea mai mare banca din Romania la Bursa de Valori Bucuresti va fi un reper pentru celelalte banci atat in stabilirea dobanzilor, cat si a conditiilor de piata pentru obligatiunile corporative lansate de institutii bancare", a declarat Bogdan Trandafir, sef Serviciu Analiza Financiara din cadrul BCR Securities, informeaza NewsIn.

BCR a anuntat ca intentioneaza sa foloseasca banii atrasi prin aceasta emisiune de obligatiuni pentru majorarea sumelor oferite sub forma de credite atat populatiei, cat si companiilor, potrivit deciziei actionarilor. In ultimele doua saptamani, oficialii BCR s-au intalnit cu potentiali investitori la Bucuresti, Viena si Londra, respectiv cu fonduri de investitii romanesti si straine, banci, inclusiv grupuri de banci romanesti care au in componenta companii de brokeraj, si cu firme straine de investitiipentru a decide valoarea totala a emisiunii de obligatiuni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri