“Cred ca are sens sa apara in Romania un organism care sa se ocupe de supravegherea conduitei furnizorilor de servicii financiare –banci, firme de asigurari, fonduri private de pensii, fonduri de investitii, brokeri, etc. (…) Cu tot respectul pentru activitatea ANCP, aceasta institutie nu poate suplini existenta unui organism specializat in problematica conduitei industriei financiare”, subliniaza Daianu intr-o postare pe blogul BNR.

El reaminteste faptul ca, in Romania, in prezent ANPC se ocupa “si de necazuri ale consumatorilor de servicii financiare”, iar ASF se ocupa de conduita pe piata de capital, pe piata de asigurari si cea a pensiilor private. Totodata, la ASF exista si un department pentru sesizari ale clientilor. In acelasi timp BNR, alaturi de politica monetara si stabilitate financiara, se ocupa de probleme prudentiale.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont