Majoritatea romanilor (91,2%) au informatii despre Bursa de Valori Bucuresti, dar numai 7,3% dintre cei intervievati au cumparat pana acum actiuni ale societatilor listate la bursa, potrivit sondajului.

Totusi, 45,6% dintre respondenti au realizat investitii in ultimele 12 luni. Cei mai multi romani au investit in domeniul imobiliar (59,1%), conform NewsIn. Pe locul al doilea s-au situat plasamentele bancare, cu 44%, in special in depozite deschise la banci, chiar daca dobanzile au inregistrat scaderi accelerate in ultimii ani, arata sondajul. Alti 39,2% dintre cei intervievati si-au plasat economiile in valuta, desi leul si-a oprit deprecierea fata de principalele valute.

"Scopul principal al sondajului a fost evaluarea interesului publicului in ceea ce priveste bursa de valori si investitiile financiare", a declarat Razvan Pasol, presedintele Intercapital Invest. Sondajul Eurodata Management a fost realizat in luna octombrie 2006, pe un esantion de 509 persoane din Bucuresti, cu un nivel de studii ce include minimum liceul, care obtin venituri medii si ridicate. Marja de eroare a sondajului este de +/- 4,38%.