Piraeus Bank si J.C. Flowers & Co. au finalizat procesul de vanzare a Piraeus Bank Romania, subsidiara Piraeus Bank S.A., in urma primirii avizului favorabil din partea Bancii Nationale a Romaniei.

“Suntem convinsi ca un grup atat de experimentat precum J.C. Flowers dispune de toate resursele necesare pentru a contribui la dezvoltarea Piraeus Bank Romania in beneficiul clientilor si angajatilor bancii,” a declarat Christos Megalou, Chief Executive Officer, Piraeus Bank Group.

Banca va continua sa lucreze cu toate segmentele de clienti si se va dezvolta astfel incat sa devina o institutie bancara romaneasca independenta si relevanta, se mai arata in comunicatul de presa emis de catre grup.

"Impreuna cu Piraeus Bank Romania ne vom uni fortele pentru deveni un jucator activ pe piata bancara din Romania si pentru a imbunatati produsele oferite clientilor de aici,” a declarat J. Christopher Flowers, CEO, J.C. Flowers.

Anuntul de cumparare a Piraeus Bank Romania a fost facut la finalul anului trecut. Potrivit unor surse din piata, fondul JC Flowers ar fi facut o oferta mai buna decat Horia Manda, presedintele Patria Bank, care prin intermediul vehicului de investitii Axxess Capital urmarea sa creasca cota de piata a grupului financiar creat pe bazele Nextebank si Carpatica. Grupul elen a precizat la acea vreme ca vanzarea subsidiarei romanesti nu va avea un efect important asupra pozitiei de capital.

Citeste si:
UPDATE: JC Flowers a castigat lupta pentru Piraeus Bank in fata Patria
Piraeus Bank Romania va fi...

"Vanzarea operatiunilor din Romania reprezinta un alt pas major in executia angajamentelor privind planul de restructurare, agreat de Comisia Europeana si parte a planului strategic pana in 2020", declara la acea vreme Christos Megalou, CEO-ul grupului Piraeus Bank.

Piraeus Bank Romania a inregistrat in 2017 un profit de 10,7 milioane de lei, banca reusind astfel sa revina pe plus dupa ce in 2016 a avut o pierdere de 31,5 milioane lei, conform datelor de la Ministerul Finantelor.

J.C. Flowers este unul dintre liderii domeniului de private equity si este dedicat investitiilor globale in industria financiara. Fondat in 1998, J.C. Flowers a investit peste 15 miliarde capital in 52 de companii de potrofoliu in 17 tari, intr-o gama larga de subsectoare ale industriei financiare: bancar, asigurari, reasigurari, servicii financiare specializate si servicii de management al activelor. Cu active de aproximativ 6 miliarde de dolari in management, JC Flowers are birouri in New York, si Londra.

Citeste si:
Coronavirus: Guvernul va achizitiona urgent echipamente de protectie
Coronavirus: Guvernul roman...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Dominic Bruynseels pleaca de la conducerea First Bank
Setari Cookie-uri