Serviciile financiare digitale par sa capete popularitate in Romania, facandu-i pe locuitorii tarii noastre dornici sa vada din ce in ce mai multe banci digitalizate pe piata locala, reiese dintr-un studiu realizat de catre iSense Solutions.

Doua treimi dintre romani au declarat ca si-ar dori mai multe banci digitalizate in Romania, conform studiului desfasurat in luna iunie a acestui an pe un numar de 990 de utilizatori de internet din mediul urban.

iSense Solutions a cercetat si deschiderea romanilor fata de serviciile digitale oferite de catre startup-ul fintech Revolut, iar rezultatele arata ca 11% dintre intervievati au auzit de acestea.

Dintre romanii care folosesc Revolut, cei mai multi (36%) l-au utilizat in alte tari, o treime (33%) l-au folosit pentru a face schimb valutar, 30% l-au utilizat pentru plata cu cardul in magazine fizice, iar 24% l-au folosit pentru transfer de bani si plati online cu cardul fizic, dar si pentru economisire prin serviciul Vaults.

„Am fost curiosi sa vedem cat de deschisi sunt romanii la noutatile din zona de banking si cati dintre acestia utilizeaza sau ar folosi servicii precum Revolut. Studiul nostru arata ca Revolut reprezinta o alternativa interesanta, insa in acelasi timp exista si o oarecare reticenta in a utiliza un astfel de serviciu. Cu toate acestea, este notabil faptul ca 64% dintre romanii din mediul urban si-ar dori mai multe banci digitalizate in Romania, iar 44% dintre acestia au declarat ca ar renunta la serviciile unei banci traditionale in favoarea unei banci exclusiv digitale, ceea ce inseamna ca romanii sunt deschisi la a incerca produse si servicii bancare noi”, afirma Andrei Canda, Managing Partner, iSense Solutions.

Cu toate ca jumatate (52%) din populatia urbana a declarat ca ar folosi Revolut (dupa ce au fost expusi la o descriere a serviciului), studiul iSense identifica si o serie de bariere pe care romanii le au in legatura cu aceasta aplicatie. Motivele sunt variate:

  • 53% nu ar utiliza acest serviciu digital, deoarece sunt multumiti de serviciile pe care le ofera banca actuala.
  • 24% dintre participanti au sustinut ca nu au incredere in suportul oferit exclusiv online.
  • 14% au spus ca nu au suficienta incredere in companie.

Pe de alta parte, romanii care au declarat ca ar folosi Revolut ar face-o datorita urmatoarelor motive:

  • 62% datorita posibilitatii de a folosi cardul international.
  • 61% pentru comisioanele mai mici decat cele bancare.
  • 48% datorita posibilitatii de a vedea un grafic lunar al cheltuielilor.
  • 20% pentru posibilitatea de a tranzactiona criptomonede.

Cu toate acestea, 68% dintre romanii din mediul urban au declarat ca ar avea mai multa incredere in bancile digitale daca acestea s-ar afla sub umbrela unei banci traditionale.

Sursa foto: By Den Rise / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri