Investitorii au tranzactionat, in 2006, obligatiuni in valoare de 422,14 milioane lei (121,12 milioane euro), de aproape patru ori mai mult decat in anul anterior, cand suma tranzactiilor cu aceste instrumente a fost de 107,58 milioane lei (29.77 milioane euro).

Anul acesta au fost listate cinci emisiuni de obligatiuni dintre care doua corporative si trei municipale. Cea mai importata dintre acestea a fost emisunea de obligatiuni in lei, lansata de Banca Mondiala in luna octombrie, a carei valoare a fost de 525 milioane lei, iar obligatiunile au o maturitate de trei ani. Cea de-a doua emisiune apartine Bancii Comerciale Carpatica, cu o valoare totala de 36,79 milioane lei si o maturitate de trei ani.

Primariile a trei municipii au ales, in 2006, sa recurga la finantare prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti. Municipiul Bistrita a lansat pe 28 aprilie 2005 o emisiune de obligatiuni in valoare de 3,1 milioane lei, cu o maturitate de trei ani (24 aprilie 2008), care a fost admisa la tranzactionare la BVB la inceputul lui iunie.

Obliatiunile Municipiului Navodari au fost admise la tranzactionare, la bursa, la mijlocul lui iunie, la un an de la lansare. Valoarea acestei emisiuni este de 4,5 milioane lei, iar maturitea bondurilor este de patru ani.

Cea de-a treia emisiune de obligatiuni municipale care a fost admisa la tranzactionare in 2006 a apartinut municipiului Medgidia, care a fost lansata tot in anul 2005, pe 1 aprilie. Valoarea acestei emisuni este de 2,1 milioane lei, titlurile ajungand la maturitate la 20 martie 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri