Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat consolidarea actionariatului Safety Broker, participatia lui Ionut Radu in cadrul brokerului de asigurari fiind achizitionata de catre Safety Credit si Robert Nita.

Ca urmare a acestei tranzactii, Safety Broker este detinuta de Safety Credit (administrata de Viorel Vasile), cu o participatie de 85,7% si de Robert Nita cu o participatie de 14,3%.

Tranzactia s-a facut in baza unei evaluari realizate de Advance Finance Consulting, potrivit careia Safety Broker are o valoare de piata de 3.977.000 de euro.

In primele 9 luni ale acestui an Safety Broker a intermediat prime brute incasate in valoare de aproximativ 350 milioane lei, cu 3% mai mult fata de aceeasi perioada a anului 2017. Portofoliul de asigurari Non – RCA gestionat de Safety Broker a crescut cu 15,6% de la 86,9 milioane lei la 100,4 milioane lei. Politele auto reprezinta 69% din totalul subscrierilor realizate.

Principalul obiectiv Safety Broker pentru acest an este sa intermedieze prime de asigurare in valoare de 106 milioane de euro, cu 6% mai mult fata de anul 2017.

Safety Broker este cel mai mare broker de asigurare independent cu capital local ce opereaza in Romania, aflat pe prima pozitia in clasamentul brokerilor de asigurare in ultimii 5 ani si detine un portofoliu de 545.956 clienti activi (persoane juridice – 41.925 si persoane fizice- 504.031).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri