Indicele ROBOR a inregistrat evolutii minore pe majoritatea scadentelor in sedinta de astazi, 14 decembrie. Aflati din materialul de mai jos cum a evoluat ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila de pe piata interbancara.

ROBOR overnight a scazut cu 0,04 puncte procentuale, de la 1,72% pe an la 1,68% pe an, in timp ce ROBOR la 2 zile a coborat cu 0,03 puncte procentuale, de la 1,72% pe an la 1,69% pe an, iar ROBOR la 1 saptamana a crescut cu 0,02 puncte procentuale, de la 1,83% pe an la 1,85% pe an, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei

In ceea ce priveste indicele ROBOR la 1 luna, aceasta a crescut cu 0,01 puncte procentuale, de la 2,69% pe an la 2,70% pe an.

ROBOR la 6 luni si-a pastrat aceeasi valoare ca in sedinta anterioara, respectiv 3,34% pe an, acelasi scenariu avand loc si in cazul indicelui ROBOR la 12 luni care a ramas la 3,52% pe an in timp ce ROBOR la 9 luni a scazut cu 0,01 puncte procentuale.

ROBOR la 3 luni: la cat este cotat astazi

Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila, si-a pastrat aceeasi valoare ca in sedinta anterioara, respectiv 3,04% pe an.

Pentru perioada urmatoare, analistii se asteapta la o crestere a dobanzilor in piata monetara. CFA Romania, asociatia profesionistilor in investitii din Romania, a anuntat ca peste 75% dintre participantii ultimului sondaj realizat anticipeaza, peste un an, un nivel al indicelui ROBOR la 3 luni de 3,85%.

Sursa foto: by takasu / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri