ROBOR la 3 luni, indicele in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei, stagneaza in sedinta de astazi. Afla din materialul de mai jos cum a evoluat indicele pe toate scadentele.

ROBOR overnight a scazut in sedinta de astazi, 22 ianuarie, cu 0,02 puncte procentuale fata de sedinta anterioara, de la 1,77% pe an la 1,75% pe an , in timp ce ROBOR la 2 zile a crescut cu 0,44 puncte procentuale, de la 1,77% pe an la 2,21% pe an si ROBOR la 1 saptamana cu 0,29 puncte procentuale , de la 2,79% pe an la 3,08% pe an, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

In ceea ce priveste ROBOR la 1 luna, acesta a crescut cu 0,06 puncte procentuale, in timp ce scadentele la 6, 9 si 12 luni si-au pastrat valorile inregistrate in sedinta anterioara, respectiv 3,28% pe an, 3,39% pe an si 3,49% pe an.

ROBOR la 3 luni: cum a evoluat indicele in sedinta de astazi

ROBOR la 3 luni, indicele in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila de pe piata interbancara, si-a pastrat valoarea inregistrata in sedinta anterioara, respectiv 2,97% pe an.

Guvernul a adoptat la finalul anului trecut o ordonanta ce contine mai multe taxe ce vor fi aplicate in diverse industrii, printre care si cea bancara. Denumita "taxa pe lacomie", va fi impusa bancilor si institutiilor financiare nebancare, in cazul in care indicele ROBOR la 3 si 6 luni depaseste 2% (media trimestriala). Taxa se aplica pe paliere, cel mai ridicat fiind in cazul in care media indicilor depaseste cu 2 puncte procentuale referinta.

ROBOR la 3 luni: ce s-a...
Citeste si: ROBOR la 3 luni: ce s-a intamplat astazi cu indicele

Sursa foto: By Godlikeart / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »



Citeste si
ROBOR la 3 luni: cum a evoluat indicele astazi