O noua dovada, daca mai era nevoie, ca OUG 114 actioneaza departe de scopul declarat, acela de protectie pentru populatie. S-a anuntat, OFICIAL, cine va beneficia de preturile plafonate la gazele naturale, dintre consumatorii noncasnici. Sunt 81 de de companii, anuntate de ANRE, selectate dupa creiterii arbitrare, care nu au nicio legatura cu piata concurentiala. Deja nu mai este o surpriza ca multe dintre aceste firme ii apartin omului de afaceri Ioan Niculae, deja judecat pentru ca a beneficiat necuvenit de de gaze ieftine de la Romgaz.

Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) a publicat lista consumatorilor finali industriali care beneficiaza de gaze de productie interna direct de la producatori, la pret plafonat, printre acestia fiind mai multe companii din grupul InterAgro, detinut de omul de afaceri Ioan Niculae, scrie Agerpres.ro.

Este vorba despre Chemgaz Holding, care va primi in perioada 1 aprilie - 30 septembrie 2019 o cantitate totala de 670.367 MWh de gaze de productie interna, despre Donau Chem - 686.405 MW, Ga Pro Co Chemicals - 555.243 MWh, Nitroporos - 115.156 MW, Viromet - 311.769 MWh.

Toate aceste firme fac parte din grupul InterAgro, potrivit paginii web a companiei. Totodata, acestia sunt consumatorii industriali care primesc cele mai mari cantitati de gaze din productia interna.

Pe lista ANRE mai figureaza o firma din grupul InterAgro, Amurco, insa cantitatea de gaze alocata in dreptul sau este 0,00 MWh.

Alti consumatori industriali care primesc gaze la pret plafonat sunt Electrocentrale Bucuresti - 510.949 MW, Electrocentrale Constanta - 37.136 MWh, Complexul Energetic Hunedoara - 28.374 MW, dar si Transgaz, Delgaz Grid si Distrigaz Sud Retele, pentru consumul propriu tehnologic.

Totodata, aceeasi decizie a ANRE cuprinde si cantitatile alocate din productia interna care vor merge catre furnizorii consumatorilor noncasnici. Cele mai mari cantitati sunt alocate catre OMV Petrom - 1,9 milioane de MWh, Romgaz - 577.515 MWh, E.ON Energie - 602.032 MWh si Engie - 859.693 MW.

In total, pentru consumatorii finali industriali si pentru furnizorii de gaze, ANRE a aprobat alocarea unei cantitati de 8,7 milioane de MWh, in special de la Romgaz - 4,2 milioane de MWh si de la OMV Petrom - 4,1 milioane de MWh.

De la 1 aprilie, pretul gazelor de productie interna a fost plafonat la 68 de lei pe MWh, timp de trei ani, potrivit OUG 114/2018.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri