Saptamana trecuta piata la termen de la Sibiu s-a dovedit un teritoriu prielnic plasamentelor, fiind tranzactionate 139.763 contracte futures si options, cu o valoare echivalenta aproape 142 milioane de euro.

Pentru prima luna de primavara euro a inceput saptamana la 3,405 3,4349 lei, pentru ca la jumatatea ei sa evolueze in culoarul 3,42 3,43 lei. In sedinta de vineri tranzactiile au fost realizate la 3,43 lei, pe fondul mentinerii monedei unice peste pragul de 3,4 lei pe piata monetara.

Pentru jumatatea anului raportul euro/leu a avut, de asemenea, o evolutie stabila, tranzactiile fiind realizate la preturi cuprinse intre 3,42 si 3,44 lei.

Pe segmentul derivatelor pe actiuni, saptamana trecuta a fost una a speculatorilor, lipsind manifestari ale pietei care sa indice realizarea de arbitraje, crede Mirabela Coss, broker la SSIF Broker Cluj. Prezenta intensa a speculatorilor a fost demonstrata cu precadere de variatia numarului de pozitii. Evolutia pietei indica ca ne aflam intr-un moment de tranzactionare in range, intre suporturi si rezistente, fara a putea vorbi de conturarea efectiva a unui trend.

Cele mai tranzactionate derivate au fost cele pe SIF 2, care au incheiat saptamana in scadere. Vinerea trecuta pretul de cotare pentru martie a fost stabilit la 3,435 lei/actiune, mai jos cu 1,55 bani fata de 5 ianuarie, iar pentru jumatatea anului pretul a coborat la finele saptamanii trecute la 3,6213 lei/actiune, in scadere cu 1,797 bani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Amânarea la plată a creditelor în contextul pandemiei Covid-19
Setari Cookie-uri